Κύθηρα: Ένα μαγευτικό νησί γεμάτο φυσικές ομορφιές!

Θέλεις να δεις πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά;
Τα Κύθηρα έχουν ό,τι ψάχνεις! Η μικρή αλλά γραφική παραλία Χαλκός, ιδανικός για παρέες, και η Φυρή άμμος με τα κόκκινα βότσαλα, αγαπημένος προορισμός για ζευγάρια, θα σε μαγέψουν! Παράλια της Παλαιόπολης που είναι η μεγαλύτερη παραλία στα Κύθηρα, ιδανική για οικογένειες και για όλα τα γούστα. Στο νοτιότερο τμήμα του νησιού βρίσκεται το Καψάλη, χτισμένο αμφιθεατρικά σε δύο κόλπους σε σχήμα ωμέγα, με μία από τις πιο υπέροχες παραλίες του νησιού, με θέα το ενετικό κάστρο της Χώρας από τη μία, και από την άλλη την μαγνητική βραχονησίδα Χύτρα.

Αν προτιμάς πεζοπορία σε καταπράσινες λαγκαδιές, στα Κύθηρα θα βρεις σηματοδοτούμενα μονοπάτια για όλα τα γούστα! Ο Καραβάς, με τους παραδοσιακούς οικισμούς του και τα γραφικά γεφύρια και τα πέτρινα σπίτια, και ο μαγευτικός Μυλοπόταμος, με τους καταρράκτες και την πλούσια βλάστηση, σε περιμένουν!

Και φυσικά, δεν γίνεται να μην επισκεφτείς:
Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου, με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, με τουριστική διαδρομή μήκους 250 μέτρων και με θαλάμους γεμάτους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Τον φάρο του Μουδαριού, τον παλαιότερο στην Ελλάδα, χτισμένο το 1882, με θέα στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος που κόβει την ανάσα.

Στα Κύθηρα θα βρεις, φιλόξενους ανθρώπους, γνήσια παραδοσιακά προϊόντα (μέλι, κρασί, τυριά), νόστιμα φαγητά με ιδιαίτερες τοπικές συνταγές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ηρεμία και χαλάρωση.


Παραδοσιακά χωριά, όπως η Χώρα, με τα γραφικά σοκάκια και τα αρχοντικά σπίτια, για να γνωρίσεις τον αυθεντικό τρόπο ζωής. Αρχαιολογικούς χώρους, όπως το ιερό της Αφροδίτης, για να ταξιδέψεις στο χρόνο. Εκκλησίες με πλούσια ιστορία και πανέμορφη αρχιτεκτονική, όπως η Παναγία Μυρτιδιώτισσα, η Παναγία Ορφανή χτισμένη σε σπήλαιο, και ο Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς, με θέα στη θάλασσα.

Είτε ψάχνεις για χαλάρωση σε ήσυχες γωνιές, είτε για περιπέτεια σε μονοπάτια πεζοπορίας, τα Κύθηρα είναι το ιδανικό νησί για εσένα!

Σου εύχομαι ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο με εικόνες και εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες!