Τουρισμός στον Μυλοπόταμο

Ο Μυλοπόταμος λόγω του φυσικού κάλους και του παραδοσιακού χαρακτήρα, αποτελεί ένα από τα πλέον επισκέψιμα χωριά στα Κύθηρα, που σίγουρα θα σας κάνει να το αγαπήσετε!


Όσοι επισκέπτες έρχονται στο νησί για πρώτη φορά, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι μόνο για τα αξιοθέατα του Μυλοπόταμου χρειάζονται τουλάχιστον μια μέρα, που για τους περισσότερους δεν είναι αρκετή. Ανεξάρτητα αν οι ρυθμοί σας για εξερεύνηση και περιπέτεια είναι γρήγοροι ή χαλαροί, το σίγουρο είναι ότι στο χωριό θα βρείτε ότι επιθυμείτε για μια αλησμόνητη εμπειρία

Κουζίνα
Στο χωριό ο επισκέπτης θα έχει να επιλέξει μεταξύ από τα καλύτερα εστιατόρια στα Κύθηρα, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Οι γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει το χωριό ικανοποιούν και τους ποιο απαιτητικούς καλοφαγάδες, είτε είναι λάτρεις της παραδοσιακής τοπικής κουζίνας, είτε προτιμά επιλεγμένες μεσογειακές γεύσεις, ή ακόμα ποιοτικά κρύα πιάτα και μεζέδες.

Διασκέδαση
Φυσικά στο Μυλοπόταμο δεν είναι υπερβολή ότι υπάρχουν οι καλύτερες γωνιές στο νησί για να απολαύσει κάποιος με την παρέα του τον καφέ ή το γλυκό του. Ακόμα και η νυχτερινή ζωή του χωριού έχει τους δικούς ρυθμούς παρέα με τους ήχους των τρεχούμενων νερών και θρόισμα των φύλων από τα αιωνόβια πλατάνια.

Διαμονή
Για όσους επιλέγουν για της διακοπές τους ξεκούραση και ηρεμία μέσα σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ο Μυλοπόταμος παρέχει μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια, με πραγματικά μοναδική θέα, που σε συνδυασμό με την ανθρώπινη φιλοξενία και της άριστες υποδομές παροχής υπηρεσιών, αφήνουν της καλύτερες εντυπώσεις.
Ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξει κάποιος για την διαμονή του το χωριό, είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα στο νησί, όπως οι Μύλοι, το σπήλαιο της Αγία Σοφίας, το κάστρο της Κάτω Χώρας, ή παραλία Λιμιώνας, και η παραλία Καλάμι στα 5 χιλ.

Αγορά
Μέσα στο υπέροχο περιβάλλον του χωριού θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε της αγορές σας σε μερικά από τα καλύτερα εμπορικά καταστήματα του νησιού. Εδώ θα βρείτε επιλογές με ποιοτικά είδη δώρων για όλα τα γούστα, μπουτίκ ρούχων, κοσμήματα, έκθεση βιβλίων από γνωστούς εκδοτικούς οίκους, οργανωμένο παντοπωλείο, και αυθεντικά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Κυθήρων.

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου Κυθήρων