Κύθηρα τόπος ομορφιάς και χαράς

Τα Κύθηρα πιστεύεται ότι είναι ο τόπος γέννησης της Αφροδίτης, γνωστής και ως Αφροδίτης, της πιο όμορφης θεάς της ελληνικής μυθολογίας. Ποιος δεν θα πίστευε ότι είναι όντως γενέτειρα μιας Θεάς; Η ομορφιά του τόσο φυσική όσο και ανθρώπινη επίδραση, είναι αρκετή απόδειξη ότι το νησί είναι πράγματι ένας τόπος ομορφιάς και χαράς. Μόλις ξεκινήσετε για αυτό το νησί, δεν θα μετανιώσετε ποτέ για τίποτα και ίσως θέλετε να σημειώσετε τον χάρτη των Κυθήρων σας για τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφτείτε.


Ανθρωπογενείς Ιστορικοί Θρύλοι.
Τα Κύθηρα είναι πλούσια σε ιστορία και παράδοση, και αυτό φαίνεται στα ιστορικά μνημεία  που στέκονται ως μάρτυρες των διαφορετικών πολιτισμών που το νησί έχει αφομοίωση  σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Το νησί είναι πλούσιο σε πολυπολιτισμικό υπόβαθρο λόγω της στρατηγικής του θέσης όπου κάποτε έμποροι, πολιτισμοί και κατακτητές έκαναν τις αντίστοιχες δραστηριότητές τους.


Μερικές από τις ιστορικές κατασκευές στα Κύθηρα είναι το Κάστρο Χώρας, η Παλαιόχωρα, η Μονή Μυρτιδιώτισσας, το Κάστρο Κάτω Χώρας, η Μονή Αγίας Μονής, ο Φάρος Μουδαρίου ή το Κατούνι.
Επειδή πιστεύεται ότι η Αφροδίτη γεννήθηκε σε αυτό το νησί, προέκυψαν θεωρίες ότι ο μεγαλύτερος ναός θα μπορούσε να βρεθεί στα Κύθηρα αλλά η αρχαιολογική έρευνα δεν έχει καταφέρει αποδείξεις για κάτι τέτοιο.
Αυτά τα όμορφα κάστρα και οι βυζαντινοί ναοί είναι απόδειξη της ομορφιάς που άφησαν οι διαφορετικοί πολιτισμοί στο νησί.


Τα Κύθηρα Σήμερα.
Λόγω των πολλών θεαματικών τοποθεσιών, των φυσικών περιοχών, των ιστορικών κτιρίων και των παραλιών των Κυθήρων, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μείνουν στο νησί για να χαλαρώσουν, να ηρεμήσουν, και να είναι πιο κοντά στη φύση.

Για να πάτε στα Κύθηρα, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα από τα τρία δρομολόγια: με αεροπλάνο, με πλοίο ή με λεωφορείο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Αθήνα ή άλλα μέρη της Ελλάδας προς Κύθηρα είναι διαθέσιμα καθημερινά.
Ενώ βρίσκεστε στο νησί, μπορείτε να επιλέξετε να εξερευνήσετε τις διάφορες τοποθεσίες νοικιάζοντας αυτοκίνητο ή με ταξί.


Επίσης, στο νησί, μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες εκτός από την παραλία και την περιήγηση στις ιστορικές κατασκευές και τις φυσικές περιοχές. Υπάρχουν διάφορα εστιατόρια που ειδικεύονται στην ελληνική κουζίνα και προσφέρουν γραφική θέα στην παραλία.
Μπορείτε να βυθιστείτε στον πολιτισμό των Κυθήρων επισκεπτόμενοι μέρη όπως το Κέντρο Τέχνης Ζείδωρος. Τέλος, πριν φύγετε, μπορείτε να αγοράσετε και να πάρετε στο σπίτι κάποια τοπικά προϊόντα από τα Κύθηρα ως αναμνηστικά: προϊόντα από  το Pothiti Sebrevivas και το Meli Gala είναι μερικά μόνο από αυτά.
Από τη φύση, στις ανθρωπογενείς ιστορικές κατασκευές,  όπως είναι σήμερα, τα Κύθηρα αποδεικνύονται πράγματι τόπος ομορφιάς και χαράς για πάντα.