Πώς να φτάσετε στα Κύθηρα

Δρομολόγια για τα Κύθηρα

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να φτάσετε στα Κύθηρα: αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και οδικώς.

Αεροπορικώς: Το σύγχρονο αεροδρόμιο Κυθήρων “Αλέξανδρος Ωνάσης” δέχεται πτήσεις από την Αθήνα. Η πτήση από την Αθήνα διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια προς τα Κύθηρα είναι η Sky Express και η Aegean Airlines.

Ακτοπλοϊκώς: Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, την Νεάπολη Λακωνίας, το Γύθειο και το Καστέλι Κρήτης. Το ταξίδι από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 6.5 ώρες. Το ταξίδι από την Νεάπολη διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Το ταξίδι από το Γύθειο διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια για τα Κύθηρα είναι το Aqua Jewel από Πειραιά, και το Πορφυρούσσα από Νεάπολη.

Οδικώς: Μπορείτε να φτάσετε στα Κύθηρα οδικώς οδηγώντας μέχρι την Νεάπολη Λακωνίας ή το Γύθειο και από εκεί παίρνοντας το πλοίο. Η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Νεάπολη διαρκεί περίπου 4,5 ώρες. Η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι το Γύθειο διαρκεί περίπου 4 ώρες. Μπορείτε να φτάσετε στην Νεάπολη Λακωνίας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα Κύθηρα είναι από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Το νησί έχει εύκρατο κλίμα με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Στα Κύθηρα θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
Το νησί διαθέτει επίσης εστιατόρια, καφέ, μπαρ, καταστήματα και Νοσοκομείο. Μπορείτε να μετακινηθείτε στα Κύθηρα με ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Δυστυχώς στο νησί δεν υπάρχει τοπικό λεωφορείο.
Τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα που αξίζει να προμηθευτείτε κατά την παραμονή σας τα Κύθηρα, είναι τα φημισμένα παξιμάδια λαδιού, το διάσημο από την αρχαιότητα θυμαρίσιο μέλι και η φατουράδα.