Παραλίες Κυθήρων

Τα Κύθηρα είναι ένα υπέροχο νησί, με πολλές και ποικίλες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες των Κυθήρων που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε κατά τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι οι παρακάτω:

Καλαδί: Μια εντυπωσιακή παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, που αποτελείται από τρεις όρμους, με τον τρίτο να οδηγεί σε μια μυστική παραλία μέσα σε μια σπηλιά. Η παραλία αυτή είναι ιδανική για τους εναλλακτικούς και τους τολμηρούς, καθώς η πρόσβαση γίνεται μέσα από μια δΠαραλίες Κυθήρωνασώδη χαράδρα και περίπου 150 σκαλοπάτια.

Κομπονάδα: Μια από τις μεγαλύτερες και πιο άγριες παραλίες των Κυθήρων, με μεγάλες λευκές κροκάλες, και βότσαλα, που προσφέρει μια ασυνήθιστη εικόνα. Η παραλία αυτή είναι ιδανική για τους λάτρεις της φύσης και της ησυχίας, είναι οργανωμένη και διαθέτει beach bar με όλα τα απαραίτητα.

Καψάλι: Η top επιλογή αν θέλεις να περάσεις μια διασκεδαστική μέρα στη θάλασσα, με πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό, και θαλάσσια σπορ. Η παραλία αυτή είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και έχει υπέροχη θέα στη νησίδα Χύτρα, το ενετικό κάστρο, και τη Χώρα. Η παραλία Καψάλι είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, καθώς τα νερά της είναι ρηχά και η αμμουδιά της είναι άνετη.

Λιμνώνας: Μια ρομαντική παραλία με άμμο και βότσαλα, που βρίσκεται στα δυτικά του νησιού, και έχει φανταστική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Η παραλία αυτή είναι ιδανική για τους ρομαντικούς και τους περιπετειώδεις, καθώς δεν έχει οργάνωση ή εγκαταστάσεις, και μπορείς να κάνεις και υπαίθρια νυχτερινή διαμονή.

Καλάμι: Η παραλία Καλάμι είναι ιδανική για πεζοπορία, καθώς μπορείτε να φτάσετε εκεί από το χωριό του Μυλοποτάμου με το αυτοκίνητο σας μέχρι το μοναστήρι της Παναγίας Ορφανής, και από εκεί περπατώντας το μονοπάτι που που οδηγεί σε απόκρημνη πλαγιά για να φτάσετε στην παραλία.

Παλαιόπολη: Εκτός από την ομορφιά της, η παραλία Παλαιόπολη παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς εκεί βρίσκονται τα αρχαιολογικά ερείπια της Παλαιόπολης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία στα Κύθηρα έχει κομμάτι που είναι οργανωμένο και είναι ιδανική για παρέες και οικογένειες με μικρά παιδιά, και για τους λάτρεις του surfing.

Αυτές είναι μερικές από τις ωραιότερες παραλίες των Κυθήρων, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που αξίζει να επισκεφτείς, όπως η Πλατειά άμμος, η Φυρή Άμμος Καλάμου, ο Χαλκός, και το Μελιδόνι. Μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες, οδικούς χάρτες και φωτογραφίες για όλες τις παραλίες των Κυθήρων, ή να διαβάσεις κάποια άρθρα από ταξιδιώτες που τις έχουν επισκεφτεί.

.

Λιμνιώνας Μυλοπόταμος Κυθήρων
Η παραλία Λιμνιώνας κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος, και μία από τις ωραιότερες των Κυθήρων.

Προτάσεις για αξιοθέατα κοντά στις παραλίες:

Κάστρο Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου: Το Κάστρο Μυλοποτάμου, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Λιμνιώνας και Καλάμι.
Σπήλαιο Αγίας Σοφίας: Το Σπήλαιο Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Λιμνιώνας και Καλάμι..
Ενετικό Κάστρο Χώρας: Το κάστρο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Καψάλι.
Αβλέμονας: Το γραφικό ψαροχώρι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία Καλαδί και Παλαιόπολη