Γνωρίστε τα Κύθηρα

Τα Κύθηρα βρέχονται από τρία πέλαγα, το Μυρτώο, το Ιόνιο και το Κρητικό, ανάμεσα σε Κρήτη και Πελοπόννησο σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Με ιστορία από την εποχή του μύθου με την γέννηση της Αφροδίτης στης θάλλασες του νησιού, και λόγω της στρατιγικής του θέσης απέκτησε πλούσια πολιτισμική παράδοση. Από τους Μινωίτες με το Μινωικό ιερό κορυφής στον Άγιο Γιώργη στο βουνό, από τους αρχαίους χρόνους όπου με βάση της μαρτυρίες υπήρχε ο ποιό σημαντικός ναός της Αφροδίτης στον Ελλαδικό χώρο, από την περίοδο του βυζαντίου με την μεγαλοπρεπή καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας, από την περίοδο των ενετών με επιβλητικά κάστρα, από την περίοδο της αγγλοκρατίας με πετρόχτιστα γεφύρια και σχολεία από ντόπιους μάστορες.

Το νησί κατάφερε να διατηρήσει το παραδοσιακό του χαρακτήρα με χωριά, οικισμούς και ιστορικά μνημεία που παραμένουν αναλλοίωτα ακόμη και σήμερα, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο σκηνικό που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το αυθεντικό αρχιτεκτονικό του ύφος.

Για τους λάτρες της φύσης τα Κύθηρα αποτελούν στη κυριολεξία ένα μικρό παράδεισο, εφόσον έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά φυσικά τοπία που δύσκολα συναντάει κανείς σε νησί. Αλλά και ένας αριθμός από δεκάδες μικρές και μεγάλες παραλίες που ικανοποιούν και τα πλέον δύσκολα γούστα με τα πεντακάθαρα νερά τους, αποτελούν εγγύηση για υπέροχες διακοπές στο νησί της ουράνιας Αφροδίτης.

Για το ταξίδι σας στα Κύθηρα θα βρείτε όλα τα δρομολόγια πλοίων, αεροπλάνων, λεωφορείων, καθώς και να επιλέξετε την διαμονή σας σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα σπίτια και δωμάτια από τον τουριστικό οδηγό Κυθήρων.