Το παραδοσιακό χωριό Μυλοπόταμος βρίσκετε κεντρικά στα Κύθηρα, μέσα σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον, από πλατάνια και τρεχούμενα νερά, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα χωριά στα Κύθηρα.

Ένα από τα προικισμένα χωριά της Ελλάδος, με την ομορφιά του να αποτελείται από εξαιρετικές φυσικές και πολιτιστικές τοποθεσίες, όπως το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με της τοιχογραφίες του 13ου αιώνα, η πανέμορφη περιοχή Μύλοι με λίμνες και καταρράκτες, ο διατηρητέος οικισμός Κάτω Χώρα με το Ενετικό Κάστρο, ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Πέτρου, το γραφικό ψαροχώρι Λιμιώνας, που για όσους δεν τα έχουν επισκεφθεί ακόμη, θα διαπιστώσουν μέσα από αυτό το χώρο ότι αξίζει ένα ταξίδι στα Κύθηρα.

Μύλοι Μυλοπόταμου

Μύλοι Μυλοπόταμος Κύθηρα

Ίσως το ποιο δημοφιλές αξιοθέατο στο νησί, και δικαίως λόγω της σπάνιας φυσικής ομορφιάς της περιοχής, με τρεχούμενα νερά που στην πορεία τους σχηματίζουν μικρές λίμνες και καταρράκτες ανάμεσα από αιωνόβια πλατάνια. Πέτρινα τοξωτά γεφύρια και παραδοσιακοί νερόμυλοι δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό αντάξιο της φήμης της περιοχής.

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας

Σπήλαιο Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου Κύθηρα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σπήλαιο στα Κύθηρα αφιερωμένο στην Αγία Σοφία, έχει τουριστική διαδρομή 550 μέτρα, με τοιχογραφίες του 13ου αιώνα στην είσοδό του, και πλούσιο φυσικό διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Παραλία Καλάμι

Παραλία Καλάμι Μυλοπόταμος Κύθηρα

Μια από της απρόσιτες παραλίες των Κυθήρων αφού το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή βρίσκεται σε γκρεμό, αλλά αυτό δείχνει να μην αποτελεί εμπόδιο για τους λάτρεις της περιπέτειας, που κάθε χρόνο αποκτά και περισσότερους οπαδούς.